• +31 251 279900
Header image

Sales Engineer binnendienst M/V (40u p/w)

Organisatie

VTK is een machine- en installatiebouwer op het gebied van luchttechniek en poedervormige producten. VTK ontwerpt, fabriceert, levert en installeert de diverse componenten en complete systemen wereldwijd in talloze industrieën, met name in de voedingsmiddelen industrie en de petrochemische industrie.

Functie

Als Sales Engineer ben je onderdeel van het verkoopteam en is je kernactiviteit het technisch en commerciële ondersteunen van de verkoop buitendienst, de service afdeling en de spare parts afdeling. Hierbij zal je nauw moeten samenwerken met alle andere afdelingen binnen het bedrijf als engineering, productie en montage. Je primaire werkzaamheden zullen zijn :

  • Behandelen van aanvragen : Verwerken van de aanvraaggegevens in het ERP systeem, inlezen in de vraagstelling, het bedenken van een oplossing, hiervoor de prijscalculatie maken en het geheel vertalen in een offerte richting klant.
  • Aanvragen van onderdelen bij leveranciers ten behoeve van de prijscalculatie.
  • Stroomlijnen van het offerteproces.
  • Het opzetten en “up to date” houden van het “prijzenboek” voor standaard apparatuur.

In deze functie werk je voornamelijk op kantoor in Beverwijk, maar het kan voorkomen dat je klanten bezoekt in zowel binnen- als buitenland. Je werkt zelfstandig aan de offertes en bent creatief en innovatief in het bedenken van de beste oplossing. Als onderdeel van het verkoop team zal je nauw overleg hebben met de verkoop buitendienst die het klant contact onderhoud en de commerciële afwikkeling verzorgt.

Functie eisen

  • Je hebt een afgeronde opleiding MBO/HBO Werktuigbouw.
  • Je hebt minimaal 5 jaar commerciële ervaring in de machinebouw. Ervaring in de procesindustrie is een pré;
    Je bent multifunctioneel, communicatief en commercieel gedreven.
  • Naast het Nederlands zijn Engels en Duits vereiste talen, zowel in schrift als in spraak.

Iets voor jouw? stuur dan je sollicitatie met CV sturen naar onze afdeling Human Resources